En dat zegt ons i-Run team
Ontworpen om jouw sportprestaties te voeden, voldoet de 12-pack Maurten Gel 160 aan de vraag naar een grotere inname van koolhydraten tijdens lange en uithoudingssessies.
Dankzij de Hydrogel-technologie biedt dit unieke recept je de mogelijkheid om tot 100 gram koolhydraten per uur binnen te krijgen. Deze innovatie is een combinatie van natriumalginaat en calciumcarbonaat, die het opnameproces aanzienlijk vergemakkelijkt voor uitzonderlijke resultaten.
Je profiteert van een energieboost die volledig in lijn is met wat jouw lichaam kan verbruiken. Deze combinatie van fructose en glucose stelt je in staat altijd je potentieel maximaal te benutten en records te breken.
Voor een perfect gebruik wordt aangeraden het vlak voor de activiteit, tijdens je sessie of net erna te consumeren.
Belangrijkste punten van de 12-pack Maurten Gel 160
- Te consumeren voor, tijdens of direct na inspanning
- Hydrogel: bevordert de opname van koolhydraten voor maximale energievoorziening
- Glucose en fructose: vitaliteit
- Alginaat en calciumcarbonaat: bestanddelen van de hydrogel
- 12 gels van 65 gram
- Gel 100 vs Gel 160*
* De Gel 100 bevat 25 gram koolhydraten en de Gel 160 bevat 40 gram. Beide formaten zijn uitwisselbaar, afhankelijk van de trainings- of racesituatie. Het is een systeem dat atleten in staat stelt hun voedingsstrategie te verfijnen.
Technische beschrijving
Ingrediënten:
Water, glucose, fructose, calciumcarbonaat, gluconzuur, natriumalginaat.
Voedingswaarde per zakje van 65 gram (een gel):
- Energie: 691 kJ, 162.5 kcal
- Vetten: 0 g
- waarvan verzadigde vetzuren: 0 g
- Koolhydraten: 40 g
- waarvan suikers: 40 g
- Eiwitten: 0 g
- Zout: 81.2 mg
Technologiën
-
Hydrogel
Hydrogels worden veel gebruikt in de voedingssector, vaak als verdikkingsmiddelen. Een hydrogel is een biopolymeer en heeft een waterige structuur met zeer fijne poriën. Het is een driedimensionaal netwerk dat water kan vasthouden.
Bij Maurten wordt de productie van hydrogels gedaan met natuurlijke voedingsingrediënten. De structuur is ontwikkeld met de meest efficiënte energiebron: koolhydraten.