En dat zegt ons i-Run team
De Apurna Energiecake met gezouten boter-karamelsmaak voldoet aan je behoeften ter voorbereiding op een langdurige inspanning, zoals een hardloop- of trailrun.
Dankzij de snelle bereiding kun je hem tijdens het ontbijt op de dag van je wedstrijd of tot een uur voor je vertrek nuttigen. Hij maximaliseert je energiereserves dankzij de koolhydraatinname.
Vitamine B1 draagt bij aan een normaal metabolisme, terwijl de vitamines B2, B3, B6 en Magnesium je voorzien van een uitstekende energietoevoer. Deze elementen helpen vermoeidheid aanzienlijk te verminderen.
Dit recept is ook rijk aan antioxidante mineralen zoals Zink en Selenium om oxidatieve stress te bestrijden.
Belangrijkste kenmerken van de Apurna Energiecake
- Ideaal voor een langdurige inspanning
- Te nuttigen tijdens het ontbijt op de dag zelf of 1 uur voor de inspanning
- Snelle bereiding: 6 minuten 30 in de magnetron of 25 minuten in de traditionele oven
- Koolhydraatinname
- Vitamine B1: draagt bij aan een normaal energiemetabolisme
- Vitamines B2, B3, B6 en Magnesium: vermindering van vermoeidheid
- Zink, Selenium: bestrijdt oxidatieve stress
- Doos van 400 g, oftewel 3 porties van 133 g
- Smaak: gezouten boter-karamel
Technische beschrijving
Gebruikstips
- Giet 400 g poeder in een kom
- Mix 300 ml water om een gladde pasta te krijgen
- Doe de pasta in een geschikte schaal
- Twee kookopties: 6 min 30 bij 900W in de magnetron / 25 min in de oven met hetelucht (voorverwarmen 10 min op 180°C)
- Voor één portie: 133g poeder en 100ml water
Ingrediënten
- Tarwebloem, saccharose, fructose, gezouten karamelpoeder (12%) (suiker, glucosestroop, gezoete gecondenseerde melk, gezouten boter, water), vollei in poedervorm, natuurlijke karamelsmaak, vetstof (zonnebloemolie, glucosestroop, melkeiwit, antiklontermiddel (siliciumdioxide), stabilisator (kaliumfosfaat), magere melkpoeder, rijsmiddelen (natriumbicarbonaat, dinatriumdifosfaat), aroma (melk), mineralen (trimagnesiumdicitraat, zinksulfaat, natriumseleniet), zout, vitamines (B3, B6, B1, B2).
Mogelijke sporen van glutenbevattende granen (tarwe, gerst, haver), ei, vis, soja, sulfieten, selderij.
Voedingswaarden per 100 g poeder
- Energie: 403 kcal / 1703 kJ
- Vetten waarvan verzadigde vetzuren: 8,5 g / 2,8 g
- Koolhydraten waarvan suikers: 72 g / 47 g
- Voedingsvezels: 1 g
- Eiwitten: 9,2 g
- Zout: 2 g
- Thiamine/B1: 0,66 g (60,0%*)
- Riboflavine: 0,76 mg (54,3%*)
- Niacine: 6,0 mg (37,5%*)
- Vitamine B6: 0,77 mg (55%)
- Natrium: 783 mg
- Fosfor: 400 mg (57,1%*)
- Magnesium: 115 mg (30,7%*)
- Zink: 3 mg (30%)
- Selenium: 15 µg (27,3%*)
**AET: Totale Energie-inname
* Referentie-inname, referentie-inname voor een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)